Onze werkwijze

Onze werkwijze

Waardevolle nieuwe collega of mismatch?

Veel bedrijven zoeken een controller, assistent accountant, salarisadministrateur e.d. en zij vissen allemaal in dezelfde vijver van werkzoekenden. Blue Circle doet dat anders.

Vaak denken organisaties wel te weten wat een mismatch de organisatie gekost heeft. In werkelijkheid blijkt de schade door een verkeerde keuze veel groter. Een mismatch heeft niet alleen zijn weerslag op resultaten, daarnaast heeft het impact op het hele team en kost het simpelweg veel geld en tijd. Zorgvuldige werving & selectie is dus van groot belang om een mismatch te voorkomen.

De succesvolle aanpak van Blue Circle

Jij wilt de best presterende financiële medewerker die past bij de cultuur van jouw bedrijf? Er zijn veel professionals in stilte op zoek naar een andere baan. Wij vinden hem of haar met ons unieke datasysteem. Vervolgens benaderen we jouw ideale werknemer persoonlijk. Jouw aanbod komt exact op het juiste moment!

Wie past bij jullie organisatie?

Dat zie je meestal niet met het blote oog. Omdat je een nieuwe collega bij het bedrijf nodig hebt, biedt je dat gelegenheid de organisatie, de functies en je organisatiedoelstellingen onder de loep te nemen. Je zorgt niet alleen voor een goed profiel maar schetst ook zorgvuldig de organisatiedoelstellingen. En nog wat… omdat het vinden van een kandidaat tegenwoordig al moeilijk is, is de selectie nog belangrijker. Wij kijken via een TMA analyse of de geschikte kandidaat past bij uw bedrijf en de vacature.

Waarom het Circleplan?

Werving & Selectie is een dienst die waarde toevoegt en bij Blue Circle Recruitment is dat vanzelfsprekend. Omdat alleen een curriculum vitae, een diploma en een intakegesprek naar ons idee te weinig zegt, werken wij al geruime tijd samen met kandidaten die deelnemen aan ons circleplan. Wij weten wat de deelnemers van het Circleplan willen bereiken en matchen dat niet alleen met vacatures maar ook met organisatiedoelstellingen van onze klanten.

Het Circleplan kent voor kandidaten modules, een educatiebibliotheek en een “blind check’ waarin we competenties testen voordat we in gesprek gaan. Als er dan nog kennis mist, hebben wij goed contact met opleiders in de branche.

Juiste werknemer bij een vacature gevonden?

Jullie hebben via Blue Circle een nieuwe collega aangenomen. Natuurlijk houdt het daar niet bij op. Wij evalueren na 1 maand en na 4 maanden op locatie, om te kijken of beide partijen tevreden zijn. Natuurlijk kunt u buiten deze contactmomenten ook altijd contact met ons opnemen, wij staan altijd klaar om u vragen te beantwoorden!

Vraag een kennismakingsgesprek aan