6 tips om effectiever thuis te werken

6 tips om effectiever thuis te werken

Vanwege de maatregelen rondom het corona virus zijn veel mensen thuis aan het werken. Thuiswerken scheelt reistijd, overleg kan ook per mail, whatsapp of Skype en als je het goed aanpakt werk je effectiever en sneller. Maar hoe zorg je nou dat je daadwerkelijk effectief te werk gaat tijdens zo’n dag thuis? Wij geven je een aantal tips!

Ontbijt goed voor je aan de slag gaat

Probeer je normale ochtendritueel zoveel mogelijk te volgen. Doe in de ochtend, voor je aan de slag gaat met werken, dus de dingen die je normaal doet voordat je naar je werk gaat. Dit betekent dat je zoveel mogelijk in je normale ritme blijft. Hier hoort ook een goed ontbijt bij, zodat je daadwerkelijk kan beginnen zodra je je computer opstart en geen last krijgt van een rommelende maag waardoor je op moet staan om eten te pakken.

Kleed je aan alsof je naar je werk gaat

Hoewel het verleidelijk is om lekker in je joggingbroek te werken aangezien toch niemand je ziet, is het belangrijk om je toch normaal aan te kleden tijdens je thuiswerkdag. Trek gewoon aan wat je normaal ook naar kantoor aan zou doen.

Zorg voor een duidelijk overzicht

Maak een duidelijke lijst van taken die je af wil krijgen die dag. Kijk hierbij ook meteen welke informatie je nog mist en van wie je deze moet ontvangen. Vaak zijn we ’s ochtends nog effectiever dan ’s middags, zorg dus dat je de taken waar je je het meest voor moet inspannen, als eerst afwerkt.

Blijf in contact met collega’s

Het is belangrijk dat je contact houdt met collega’s en bereikbaar bent voor eventuele vragen. Daarnaast is het ook belangrijk om je sociale contacten bij te houden, want normaal maak je ook even een praatje met elkaar bij het koffie apparaat. Bel dus af en toe even met een collega en vraag hoe het bij hem/haar gaat. Misschien hebben je collega’s ook nog goede thuiswerk tips voor je!

Kies een rustige werkplek uit

Ga ergens zitten waar je niet snel wordt afgeleid. Zorg wel dat je je plek goed inricht, net als het bureau op je werk. Je kunt ook afwisselen tussen plekken binnen je huis, als dit mogelijk is en ervoor zorgt dat jij je beter kunt concentreren.

Neem op tijd pauze en ga niet te lang door

De laatste en misschien wel de belangrijkste tip: Neem op tijd pauze en werk niet te lang door. Ga om het uur een even van je plek af om bijvoorbeeld een stukje te wandelen. Het is belangrijk om af en toe een pauze in te lassen, zo kan je je langer concentreren en wordt het thuiswerken minder saai. Daarnaast is het belangrijk om op tijd te stoppen en je werkplek op te ruimen, zo blijft er een goede balans tussen werk en privé.


Benieuwd naar hoe wij te werk gaan in deze periode vol maatregelen rondom het corona virus? Lees het hier
Zelf nog een goede tip om effectiever thuis te werken? Laat het ons weten in een reactie!

Een reactie plaatsen